ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 研究紀要
  2. 34号

長崎県の食材を使用した商品開発活動

https://njc.repo.nii.ac.jp/records/274
https://njc.repo.nii.ac.jp/records/274
29dffe60-09d8-4599-9a9f-94c04b5feaaa
名前 / ファイル ライセンス アクション
NJCR3411.pdf NJCR3411.pdf (1.2 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2022-09-29
タイトル
タイトル 長崎県の食材を使用した商品開発活動
タイトル
タイトル Product development activities using ingredients from Nagasaki Prefecture
言語
言語 jpn
キーワード
主題 商品開発
キーワード
主題 地産地消
キーワード
主題 学生
キーワード
主題 product development
キーワード
主題 local production for local consumption
キーワード
主題 students
資源タイプ
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 平田, 安喜子

× 平田, 安喜子

ja 平田, 安喜子

en HIRATA, Akiko

ja-Kana ヒラタ, アキコ

Search repository
市瀬, 尚子

× 市瀬, 尚子

ja 市瀬, 尚子

en ICHISE, Naoko

ja-Kana イチセ, ナオコ

Search repository

×

Search repository

×

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 長崎短期大学製菓コースでは、平成25年度より長崎県の特産品を使用した商品開発活動を続けている。例年、食を通して地域の方と交流する活動の1つである。令和2年度は新型コロナウイルス感染症蔓延により4月よりオンライン・オンデマンド授業が開始され、学生の学びの活動は製薬を受けることになった。更に他者との非接触、そして他者との飲食を控えることが重要な感染防止対策である新型コロナウイルス感染症は、この活動に大きな影響を与えた。 商品開発活動は、1年次の基本的な専門知識・技術の習得、2年次の菓子製造に関する学習体験をもとに、自己のキャリアを主体的にデザインする能力を習得し、製菓衛生師として将来へとつながる糧となるようキャップストーン科目に設定されている。感染者が増加していく中、キャップストーン科目として商品考案から試作、プレゼンテーションを経て、お客様へ商品を提供した活動内容を記録したものである。
言語 ja
書誌情報 ja : 研究紀要
en : The bulletin of Nagasaki Junior College

巻 34, p. 87-92, 発行日 2022-03
出版者
出版者 長崎短期大学
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1340-4571
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10412001
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ AM
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa
Abstract
en
Product development activities using ingredients from Nagasaki Prefecture One of the activities of the Nagasaki Junior College Confectionery Course is to interact with the local community through food.However,the spread of the novel coronavirus infection in 2020 caused online ondemand classes to begin in April,restricting students’learning activities.The novel coronavirus infection had a significant impact on learning activities as contactless interaction and social distancing,which resulted in refraining from eating and drinking with others, became important infection prevention measures.This article is a record of the content of the activities that occurred as a capstone subject,ranging from product conception,prototyping,and presentation to the distribution of products to customers amidst the increase in the number of infected patients.
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 14:50:34.789302
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3