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  1. 研究紀要
  2. 34号

課外活動を通して~医療従事者へのお菓子提供~

https://njc.repo.nii.ac.jp/records/273
https://njc.repo.nii.ac.jp/records/273
02881338-51b4-4db2-ae2c-700f3bd2b148
名前 / ファイル ライセンス アクション
NJCR3410.pdf NJCR3410.pdf (1.0 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2022-09-29
タイトル
タイトル 課外活動を通して~医療従事者へのお菓子提供~
タイトル
タイトル Providing Sweets to Medical Professionals:Extracurricular Activities
言語
言語 jpn
キーワード
主題 課外活動
キーワード
主題 地域活動
キーワード
主題 自己肯定
キーワード
主題 extracurricular activities
キーワード
主題 community activities
キーワード
主題 self-affirmation
資源タイプ
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 平田, 安喜子

× 平田, 安喜子

ja 平田, 安喜子

en HIRATA, Akiko

ja-Kana ヒラタ, アキコ

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市瀬, 尚子

× 市瀬, 尚子

ja 市瀬, 尚子

en ICHISE, Naoko

ja-Kana イチセ, ナオコ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 長崎短期大学は地域の中堅人材を育成することを目的に教育を行っている。平成27年度「大学教育再生加速プログラム(AP)」に採択されたことを契機に、学びの場を学内だけでなく地域に広げていくことになった。令和2年度、製菓コースは食物科より地域共生学科へ学科改編し、従来行っていた地域活動をさらに充実させ、学生たちの学びのフィールドを学内だけでなく地域へ拡張していくことにした。新学科としてスタートした令和2年度は、新型コロナウイルス感染症の発生に伴い、学生の学びの場は学内外共に制約を受ける状況になった。学科の基幹科目となる「地域と人々」をどのように開講させるかを考え計画したのが、医療従事者へのお菓子提供という活動である。地域の方を対象とした製菓製造の活動が、学生にどのような意味を持つのかを振り返り、アフターコロナでの「地域と人々」の活動に生かしていきたいと考える。
言語 ja
書誌情報 ja : 研究紀要
en : The bulletin of Nagasaki Junior College

巻 34, p. 79-85, 発行日 2022-03
出版者
出版者 長崎短期大学
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1340-4571
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10412001
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ AM
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa
Abstract
en
Nagasaki Junior College provides education intended to help the career development of mid-career professionals in the region.The adoption of the“Accelerated Program for the Revitalization of University Education”in 2015 was an opportunity to expand learning opportunities not only on campus but also in the local community.In 2020,the Confectionery Course was transferred from the Department of Food Science to the Department of Regional Symbiosis to further enhance regional activities that had been conducted in the past,and to expand the field of learning for students. When the new department was launched,the outbreak of Covid-19 led to restrictions upon students'learning both on and off campus.We planned to open the“Community and People”course,which is the core subject of the department,by offering snacks to healthcare professionals.In this study,we reflect upon what confectionery production for local people means to students,and we will apply it to the“ Community and People”activity in After Corona.
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Ver.1 2023-05-15 14:50:36.408949
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