WEKO3
アイテム
食育ボランティア活動「朝ごはん食べよう」の活動報告
https://njc.repo.nii.ac.jp/records/275
https://njc.repo.nii.ac.jp/records/27575777987-44dc-4cc6-ac40-5f781d081f4d
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
NJCR3412.pdf (996.1 kB)
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2022-09-29 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 食育ボランティア活動「朝ごはん食べよう」の活動報告 | |||||
言語 | ja | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Activity report on thef food education volunteering activity“Let’s Eat Breakfast” | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食育 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ボランティア活動 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 朝ごはん | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | education about having a good diet | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Volunteer Activities | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | breakfast | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
大河内, 友美
× 大河内, 友美× 西田, 江里× 外尾, 亜利珠× 馬場, 智子×××× |
|||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | 本稿は長崎短期大学地域共生学科食物栄養コースの食育ボランティア活動についての報告である。2021年度は学内で学生および教職員に対しての食育活動を実施した。食育活動のテーマを「朝ごはん」とし、啓発活動と朝食の販売の2つの活動を平行しておこなった。学内で小規模の活動であったが、学生が指導媒体の内容や販売する朝食メニューを考案するなかで、主体的に活動に参加する姿がみられた。 | |||||
言語 | ja | |||||
書誌情報 |
ja : 研究紀要 en : The bulletin of Nagasaki Junior College 巻 34, p. 93-97, 発行日 2022-03 |
|||||
出版者 | ||||||
出版者 | 長崎短期大学 | |||||
言語 | ja | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1340-4571 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN10412001 | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | AM | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa | |||||
Abstract | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Here we report on the volunteering activities of nutrition education of the Food and Nutrition Course of the Department of Community and Symbiosis,Nagasaki Junior College,Nagasaki,Japan.The theme of the nutrition education activities was“breakfast,”and two activities were conducted simultaneously:educational activities and breakfast sales.Although the activities were conducted on a small scale on campus,the students participated proactively in the activities,as they devised the content of instructional media and the breakfast menu to be sold. |